Våra tjänster

En modern enplansvilla
Nybyggd fjällstuga på kvällen

Nyproduktioner

Villor, flerfamiljshus & kontor/lager.

Ett flervåningshus som byggs om

Om & Tillbyggnader

Ibland blir man för trångbod i sin bostad eller lokal och behöver bygga till. Vi kan vara med och hjälpa till från idé på en inspirationstavla till färdigt tillbyggnation. Kunskap och Kvalitét ska genomsyra projektet.

banderroller över en lokal som byggs

Lokalanpassningar & hyresgästanpassningar

Vi utför lokalanpassningar åt små och stora fastighetsägare, både statliga/kommunala och privata.

Vi har ett helhetstänkt kring anpassningarna och en kunskap kring vad som krävs när det tex är nya verksamheter/hyresgäster som ska flytta in.

Tillsammans med fastighetsägare skapar vi projekt med mervärde och hållbarhet

En matkällare

Byggnadsvård

Byggnadsminne och kulturvård

Byggnadsvård och att ta hand om vår byggnadshistoria ligger oss varmt om hjärtat och något vi är stolta över att vara en del av. genom åren har vi förädlat och reparerat många fastigheter, bla åt August Abrahamssons stiftelse på & vid NÄÄS-slott i Floda.

Även anrika Bertilssonsstuga i Delsjöområdet är en återkommande kund. Där utför vi fortlöpande förädling- & reparationsarbeten tillsammans med ägaren och kaféinnehavarna.

Fönsterbyte

Fönsterbyten

Montering av nya fönster eller byte av era gamla. Vi monterar in alla slags fönster och skjutpartier efter kundens önskemål. Vi har både stora och mindre leverantörer om ni önskar förslag och e.v specialversioner till just ert hus.

Närbild på ett kök

Köksrenoveringar

Byte av hela kök, ombyggnation eller uppfräschning. Ibland behöver man inte byta hela köket för att få en ny uppfriskande känsla i sitt hus eller kontor. Oavsett vilket så kan vi hjälpa er. Vibyter kök med totalansvar för beställningar av kök och arbeten med el/rör osv. Men vi kan även hjälpa er med byte av golv, kakel och/eller bänkskivor.

Special byggnation av sänggavlar

Badrumsrenoveringar

Renovering av tvättstugor, våtutrymmen och badrum. Badrumsrenoveringar är något som genom åren legat oss varmt om hjärtat och vi har utfört väldigt många badrum och tvättstugor. När det kommer till våtutrymmen som tex toaletter, tvättstugor eller badrum ska man inte tumma på kvalitet och regler, det kan få stora(och dyra) konsekvenser. Vi utför alltid våra jobb med utbildad personal och behöriga samarbetspartners. Vi har givetvis certifikat från berörda branschorganisationer och gällande försäkringar.

takomläggning pågår

Takomläggningar

Takbyte eller takreparationer. Oavsett vad du har för tak så har det begränsad livslängd. Vi utför takbyten och reparationer på alla slags tak tillsammans med våra certifierade samarbetspartners.

Vi hjälper er med en helhetslösning från start med godkända ställningar, väderskyddning under arbetet till ett färdigt nytt tak. Ibland inkluderar det reparation/byte av rötskadade detaljer och snickerier.

Vi löser allt från låglutande papptak, sedumtak, plåttak till branta tegeltak.

En trappa och en hiss

Trappor & Hissar

En trappa kan vara mer än bara för funktion, nu för tiden är det även nästan som en inredningsdetalj och kan ha många fina och smarta lösningar. Ibland räcker det inte med en fin trappa, utan för att tillgängligheten ska uppnås så behövs hiss. Även dessa har blivit finare, smidigare och mer kostnadseffektiva de senaste åren.

Vi kan hjälpa er med att mäta ut och beställa er nya trappa, oavsett om det är ute eller inomhus. Om ni önskar rennovering/montering av en en trappa ni redan har så kan vi ombesörja även detta.

Special byggnation av sänggavlar

Special- och inredningsnickerier

Platsbyggt och egendesignat. Ibland önskar våra kunder få hjälp att förverliga en ide som de inte har på ritning eller som finns att köpa färdig. Med ett öppet sinne, lyhördhet och med ett intresse av att skapa unika lösningar kan vi hjälpa kunden att komma i mål med detta.

Sängar, hyllor, kökslösningar, bryggor, dammar, bänkar, snickarglädje och andra ”knasiga” ideer. Allt går att lösa!

Nybyggd altan med pool

Altaner

Vill du ha en altan som är både vacker och praktisk? Då har du kommit rätt! Vi på Almekärrs Byggnads AB har lång erfarenhet av att bygga altaner av hög kvalitet till rimliga priser. Vi kan hjälpa dig att skapa din drömaltan, oavsett om du vill ha en stor eller liten, enkel eller lyxig, modern eller klassisk.

Våra leveratörer har ett brett utbud av material, färger och stilar att välja mellan, och vi anpassar oss efter dina önskemål och behov. Vi erbjuder också gratis offert och rådgivning, samt så klart garanti på alla våra altaner. Kontakta oss idag för att få mer information om hur vi kan förvandla din trädgård till en oas med en altan från Almekärrs Byggnads AB!

Ett modernt badrum med mörka kakelplattor

Ombud för försäkringsskador

Ibland råkar man ut för oförutsedda händelser och behöver man ta hjälp av sin försäkring. Vi hjälper er gärna med er kontakt med bolaget och lämnar rapport och åtgärdsförslag samt hjälper er & bolaget att ta fram en kostnad på skadan.

Vi är förtroendebyggare åt Länsförsäkringar.

En person skriver

Byggservice

Vi på Almekärrs Byggnads AB hjälper till att utföra löpande byggservice åt bostadsrättsföreningar och företag i hela västagötaland.

Vi har lång erfarenhet och hög kompetens inom byggbranschen och kan hjälpa dig med allt från mindre reparationer och underhåll till större renoveringar och ombyggnationer. Vi arbetar med kvalitet och miljö i fokus och är miljlcertifierade.

Vi har också ett brett kontaktnät av samarbetspartners och leverantörer som garanterar att du får det bästa resultatet för ditt projekt.

Om du vill veta mer om vår byggservice, kontakta oss gärna för en kostnadsfri offert. Vi lyssnar på dina önskemål och behov och ger dig en skräddarsydd lösning som passar din bostad eller din verksamhet.

Vi ser fram emot att höra från dig och att få vara din byggpartner. Välkommen till oss på Almekärrs Byggnads AB.